29 Mart 2012 Perşembe

HPVYI SIVILCE SANAN ISTANBUL ERKEKLERI SIZE DIYORUM?!!


Amerikada rahim agzi kanseri teshisi konulan bir kadin nisanlisina HPV sebebi ile tazminat davasi aciyor ve davayi kazaniyor. Dava sebebi HPV bulastirmak degil HPV oldugunu bildigi halde bunu partnerinden saklamak ve bu sebeple davacinin sagligini bilerek ve isteyerek tehlikeye sokmak.

Oysa canim Istanbul'umda oyle mi ?

Tanidigim bildigim on kadindan 8'inde HPV var. Bu kadinlar virusu pazarda meyve secerken kapmiyorlar bildigimiz o guzel, havali, kariyerli ,vsli vsli cocuklardan, eslerinden, , partnerlerinden, sevgililerinden kapiyorlar. Isin boktan yani bu degil . Adamlar bu durumun ciddiyetinin farkinda degil !!! Sivilce diyorlar yahu !! Biz kizlar' yok o oyle degil sen yanlis biliyorsun bu bir virus sana belki estetik disinda bir zarari yok ama beni kanser etme riski var' di-ye-mi-yo-ruz. Suclamak degil hayir tam aksine cozum aramak icin kendi sagligimiz icin ... Korkuyoruz cunku Turk erkeginde oyle sey olmaz kimbilir kadin nerde kiminle ne halt yemistirde ordan kapmistir cevabindan korkuyoruz. Sizin icin hayati onemi olan bir durumu sirf erkeginiz size baska gozle bakmasin diye saklayip duruyorsunuz. Oysa bir insani durustce sevmenin her kosulda birlikte olmak demek oldugunu unutuyorsunuz.

Kizlar lutfen kendiniz icin ogrenin ve ogretin..Size bu yuzden mal muamelesi yapacak adamida bu sayede ogrenin. Konusulmasi gereken bir durum goruyorsaniz konusun ve gerekli tedbirleri alin. Biz bilinclenmeden bu tip hastaliklarin onunun arkasinin kesilmeyecegini ne olur unutmayalim.




Human Papillomavirüs (yani HPV), hem kadınları hem de erkekleri etkileyen; oldukça bulaşıcı, yaygın ve belirti göstermeyen bir virüstür.

• HPV'nin birçok farklı tipi vardır. Bu tiplerden bazıları rahim ağzında bulunan hücreleri etkileyebilir ve rahim ağzı kanserine dönüşebilir.

• HPV’nin bazı tipleri ise kadın ve erkeğin genital bölgelerinde siğillere neden olabilir.





{ HPV infection is a condition contracted from one of a group of more than 100 related human papillomaviruses (HPVs).

Each type of HPV has the potential to cause an abnormal growth on a particular part of your body — genital warts and other lesions on or near your genitals or anus, common warts on your hands, plantar warts on your feet, and warts and other lesions in your mouth and upper respiratory system.

HPV infections are common. About 20 million people in the United States have HPV infections that can cause genital warts and related lesions. Some types of HPV infection can cause cancer, such as cervical cancer, but most HPV infections don't lead to cancer. }




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder