29 Mart 2012 Perşembe

KIZIMA DUALARIM


9 AY 12 gun gecer mi diyordum gecti ve bir omur etti bile..

Simdi onunde upuzun bir hayat yolu ve bu yolda karsilasacagin insanlar bekliyor seni kizim. Dogum ani itibari ile seni icine attigim bu hayat boslugunun neler getirip neler goturecegini inan hic bilemiyorum. Bu ipsiz sapsiz bulmacayi cozmek sana dusecek.

Guzel gozlerine carpan hayat saniyeleri sana bazen iyiyi bazen kotuyu bazen guzeli bazen cirkini soyleyecek.Bazen aglayip bazen guleceksin. Benim senin hayatindaki tek gorevim hayatin ta kendisine seni hazirlamak olacak. Hayatini kendin sekillendireceksin ben tabagina ancak objektif hayat tecrubesi koyabilirim. Ondan fazlasini yapmaya gucum yetmez. Bir insani kendi isteklerim kendi komplekslerim kendi egom ugruna harcayacak kadar buyuk degilim ben kizim. Sen sadece secme ozgurlugun oldugunu bil yeter. Sagligina zarar vermeyecek her turlu hayat tecrubesini secmekte ozgur olacaksin. Biliyorumki yanlisi dogrudan, iyiyi kotuden, guzeli cirkinden ayirt etmeyi sana en iyi ancak sen ogretebilirsin . Gorduklerini anlamaya calisirken kisisel veya toplumsal yargilarini ve en onemlisi hislerini disarida tutmayi anlatacagim sana. Gorduklerini gormezden gelmek zorunda kalacagin anlar olacak; onlari da hayatin icine dahil etmeyi ogreneceksin zamanla. Gormek isteyip de goremediklerin icin karalara baglamaman gerektigini gordugun ve gorecegin her anin aslinda dogru zamanda dogru yerde karsilastiklarin olduguna inanmayi ogreneceksin. Gozlerin hep guzel baksin kizim. Kimseyi ne senden asagi seviyede ne senden yukari seviyede gorme. Kimseye degil kendine donuk yasa kizim. Gormenin bilmek; bilmenin anlamak olmadigini, cok gordum cok biliyorum kafasina girmenin gereksiz oldugunu goreceksin kizim. Yaptigin her isten attigin her adimdan once bunun bana ne faydasi var, bunu yapmamin ne geregi var diye sor kendine kizim. Gereksiz ne laf harca ne zaman.

Mandalina kulaklarin her zaman duymak istediklerini duymayacak guzel kizim..Bazen yalanlar kotu sozler agir cumleler duyacaksin. Duymak istediklerini duyduklarinla karistirmamayi ve inanc sistemini duyduklarin ustune kurmamayi anlatabilirim sana ancak. Gorduklerini ve duyduklarini akil suzgecinden gecirmeden yutmamayi kendin ogreneceksin . Soylenenlere degil yapilanlara gore tavir almayi ogren kizim. Soz soylemenin soz soyleyeni baglamadigi bir zamanda buyuyeceksin cunku. En cok aklina ihtiyacin oldugunu soyleyebilirim ancak sana. Aklina sahip cikmayi, aklini kullanmayi,gereksiz bilgiyle aklini doldurmamayi ve tabi akilli olmayi sen ogreteceksin kendine. Aklinin ermediklerini yargilamadan sorgulamayi ogreneceksin benden. Aklini, hislerini ve davranslarini ayri kaselerde degerlendirmeyi bileceksin. Hicbirini birbirine karistirmaman gerektigini karistirdiginda sularin bulandigini goreceksin.

Kalbin belkide en zor soz gecirecegin olacak. Sana ancak kalbini kirletmemeyi ogretebilirim. Herkesi sev demeyecegim sevmemeyi de ogret kendine.. Herkesi sevmek zorunda olmadigini bil. Ask denen hikayelerini yazarken sevgine sahip cikmayi sevdigin adamin arkasinda olmayi ogren kizim. Kimseyi menfaatlerin icin sevme guzel kizim . Kalbin ve aklin sevmek icin yeter sana. Sevdiginle yapmak istediklerine sen karar vereceksin kizim . Kimsenin sevdigin yuzunden ahlakini namusunu karakterini yargilamasina izin verme kizim. Sevdigin icin yaptigin herseyin, attigin her adimin arkasinda ol. Yanlis yapmaktan korkma ama yanlislarindan ders alarak ilerle kizim. Buyuk sev ama buyuk sozler konusma kizim. Goreceksinki hayatta herseyi biz kontrol edemiyoruz. Bazen hayatin bize sunduklariyla mutlu olmayi ve yetinmeyi bilmemiz gerektigini, kabullenmenin yenilgi degil ilerleme oldugunu goreceksin kizim. .

Senden tek istegim INSAN olabilmen canim kizim. Meslegine sevdigine sevmedigine ben karar veremem. Ne yaparsan yap nerede ve kiminle olursan ol ama insanligini ve erdemlerini yitirmeden bir hayat sur guzel kizim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder